Dosar DIICOT: Racolau minori cu situații financiare precare pe care îi traficau

122

Un grup de traficanți de minori a fost destructrat de procurorii DIICOT din Arad. Patru persoane au fost reținute pentru 24 de ore. Suspecții sunt acuzați ”de trafic de minori, lipsire de libertate în mod ilegal, în formă agravată și pornografie infantilă, în formă agravată”.

Persoanele acuzate racolau minori din familii defavorzate după care îi oblligau să se prostiueze.

”În cauză s-a reținut faptul că, în perioada ianuarie 2018 – ianuarie 2020, la date diferite şi în baza unei rezoluţii infracţionale unice, inculpații T.A.N., T.C., H.V.D. și C.A. au recrutat, transportat şi adăpostit mai multe victime minore, cu vârste între 13 și 15 ani, provenite din familii destrămate, cu o situație financiară precară pe care ulterior le-au exploatat sexual prin constrângere psihică și acte de violență. La data de 16.01.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Arad au efectuat 6 percheziții domiciliare pe raza județelor Arad, Vaslui și Neamț”, a transmis DIICOT.

La data de 17.01.2020, Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a celor patru inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ