Dominic Fritz, șocat de răfuiala dintre migranți: Nu se poate ca Timișoara să fie lăsată singură să gestioneze problema lor

220
Timișoara nu poate fi lăsată să gestioneze singură problema migranților, a declarat primarul Dominic Fritz, marți, la o zi după ce doi migranţi au fost înjunghiaţi pe o stradă din oraș, într-o încăierare între două grupuri de migranţi.
Dominic Fritz s-a declarat șocat de acest incident, care „neliniștește foarte mulți timișoreni”, și a reamintit că a cerut de luni bune autorităților să vină cu soluții pentru a rezolva problema migranților din Timișoara.
„E clar că este un incident izolat, dar nu este un incident fără cauze sistemice, iar aceste cauze nu mai pot fi ignorate. Mă aștept ca Poliția să găsească vinovatul, dar trebuie să găsim și soluții pentru problema de bază: avem o populație de refugiați în Timișoara care momentan nu este a nimănui. Organele statului responsabile par să se complacă cu ideea că problema se va rezolva cumva de la sine”, a afirmat Dominic Fritz, într-o conferință de presă.
El a afirmat, din nou, că această problemă este una națională și are nevoie de soluții pe plan național, precum modificarea legislației: „Nu se poate ca Timișoara să fie lăsată singură să-și gestioneze provocarea doar pentru că aici există o decență minimă față de oameni. De luni bune am cerut autorităților naționale să se găsească soluții. Străzile din oraș nu sunt un loc de cazare. Am discutat aseară cu domnul ministru Bode și am reiterat așteptarea mea de soluții sistemice, soluții pe avem centrele. Fenomenul nu va dispărea peste noapte, cifrele mai degrabă vor crește la vară, cu căldura”, a declarat primarul Timișoarei.
El a atras atenția că Timișoara este un hub al grupărilor de trafic de migranți, care trebuie restructurate. „E clar că migranții nu stau aici doar pentru că vremea e frumoasă, ci stau pentru că de aici pot pleca mai departe”, a adăugat primarul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ