Dominic Fritz: „Rata de infectare și cererea populației trebuie să conteze în alocarea vaccinului anti-COVID”

58

Cererea oamenilor și rata de infectare ar trebui să joace un rol în alocarea dozelor, consideră primarul Timişoarei.

“Eu propun să se introducă un criteriu cum este rata de infectare pentru că momentan nu e un criteriu. Noi în Timiș testăm foarte mult, avem o rată ridicată la mia de locuitori și tocmai de aceea cred că dozele de vaccin trebui să meargă acolo un rata e mai mare”, a declarat Dominic Fritz, într-o intervenție la Digi24.

În ce priveşte numărul de centre de vaccinare existente sau care pot fi deschise, edilul Timişoarei a amintit că pot fi puse la dispoziție toate cele 11 cerute. Decizia de deschidere a acestora nu tine însă de administraţia locală, ci este una luată la nivel național și depinde de disponibilitatea dozelor.

“Noi putem să punem la dispoziție toate cele 11 centre ce ni s-au cerut. La începutul săptămânii viitoare, sau chiar în weekend, așteptăm ca la un centru să ajungă chiuvetele pe care le-am comandat. Centrele în sine sunt gata dar aceasta nu înseamnă că vor fi deschise pentru că nu este o decizie care ține de mine, ci decizia se ia la nivel național și depind bineînțeles și de disponibilitatea dozelor”, spune Dominic Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ