Dominic Fritz poate fi învestit în funcția de primar al Timișoarei. Ce spune noul edil

  153

  Tibunalul Timiș a decis! Dominic Fritz poate fi învestit în funcția de primar al Timișoarei. Hotărârea a fost luată miercuri, după o amânare de o zi, și stipulează că instanța ”respinge apelul formulat de apelanţii Petrescu Călin Narcis, Popescu Adrian şi Monica Hărmănescu”.

  Cei trei reclamanți, un fost om de radio, un membru PNL și un contracandidat din partea ALDE, au contestat validarea mandatului lui Fritz pe motiv că acesta nu ar avea domiciliul în Timișoara, ci doar reședința. Asta deși primarul ales este proprietarul unui apartament din zona Iosefin.

  Imediat după decizia Tribunalului Timiș, Dominic Fritz a transmis un mesaj pe Facebook. Acesta a luat legătura cu reprezentanta Guvernului în teritoriu și spune că va fi învestit în funcția de primar al Timișoarei în 30 octombrie, la mai bine de o lună de la alegeri.

  ”Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timișoarei. Tocmai am vorbit și cu d-na prefect, care mi-a comunicat că voi fi învestit în funcție vineri, 30 octombrie, la ora 10:00. Tribunalul Timiș a respins cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului meu de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea mea de cetățean european și dreptul de a candida la Primărie. Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului meu, a candidaturii mele și votul timișorenilor. S-a respins de asemenea cererea de sesizare a Curții Constituționale. Este o victorie nu doar a mea ca persoană, este a timișorenilor care au dat votul lor unui cetățean european. Decizia de azi consfințește acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetățean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să stabilească. Este și o victorie pentru toți românii care s-au stabilit în alte state europene și cărora li se recunoaște un drept fundamental, acela de a fi implicați în deciziile privind direcția comunităților în care trăiesc. Mă bucur imens că Timișoara a deschis un drum care stabilește odată pentru totdeauna ideea Europei comune în care suntem egali în drepturi”, a transmis noul primar al Timișoarei.

  Vă amintim că Dominic Fritz, de la USR, a câștigat alegerile locale din 27 septembrie cu mai nult de 53% dintre voturile alegătorilor.

  LĂSAȚI UN MESAJ