Dominic Fritz anunţă când încep proiectele majore ale administraţiei: cartierul Dacia, Magistrala verde şi zona Traian

91

Cartierul Dacia din Timişoara va fi reamanajat complet, după viziunea actualei administraţii a oraşului. Potrivit primarului Dominic Fritz, alte două proiecte majore ale administraţiei – Magistrala verde şi cartierul Traian – sunt în proiectare, dar lucrările vor începe abia peste câţiva ani.

„Până când va începe execuţia, va dura câţiva ani magistrala verde din Calea Şagului până în în centru, unde chiar acuma este licitaţia pentru proiectare. Suntem în faza de proiectare pentru regenerarea în Piaţa Traian, în toată zona. În curând o să începem şi cu licitaţia pentru regenerare urbană în zona Dacia, unde luăm pentru prima oară în cartier întreg, tocmai ca să nu mai avem proiecte peticite o parcare acolo, un loc de joacă acolo şi să avem o gândire unitară pe un cartier întreg şi să regândim spaţiile publice de la zero”, spune primarul Timişoarei.

Primarul Dominic Fritz a mai declarat, la Radio Timişoara, că nu este interesat să facă proiecte doar de faţadă.

„Ambiţia mea nu este după un an şi jumătate să fiu acuma marele erou care a făcut nişte sclipici şi nişte focuri de artificii ca să iau ochii lumii. Ambiţia mea este ca peste cinci ani ca peste zece ani, oamenii să spună că am mers în direcţia corectă şi am pus nişte lucruri pe un nou fundament, care acuma nu au fost pe un fundament bun, tocmai pentru că ne-am concentrat poate prea mult pe chestii care iau ochii lumii şi am uitat că un oraş sănătos, care se dezvoltă pe termen lung, trebuie să stea pe nişte picioare sănătoase”, spune Dominic Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ