Doliu în lumea cinematografiei! A murit la doar 37 de ani

560

Regizorul moldovean Viorel Mardare a murit sâmbătă dimineaţă, la vârsta de 37 de ani. El fusese diagnosticat în luna august a anului trecut cu o formă rară şi agresivă de cancer.

„Astăzi, la 7.15, Viorel a plecat la ceruri. Vă mulţumim că i-aţi fost alături în toată această perioadă în care a luptat cu cancerul. Vă mulţumim pentru suport, donaţii şi gânduri bune. Să-i păstrăm amintirea vie. Dumnezeu l-a luat la el… ne-a lăsat operele lui şi un gol imens pe care îl simte o ţară întreagă. Să îl pomenim cu un gând bun. Zbor lin, Viorel. Vom reveni pe parcursul zilei cu detalii despre locul şi ziua în care veţi putea să vă luaţi rămas bun de la Viorel”, este anunţul publicat pe pagina „ViorelMustGoOn“ de pe Facebook, creată pentru a strânge fonduri pentru tratamentul regizorului.

În 2013, Viorel Mardare îndemna oamenii să se solidarizeze într-o campanie care avea drept scop ajutorarea bolnavilor de cancer. Cinci ani mai târziu, afla că suferă de boala necruţătoare. Într-un interviu, regizorul spunea ca „boala asta este o loterie“ şi că el, din păcate, „a cumparat prea multe bilete” la aceasta.

Viorel Mardare era internat la Chişinău, după ce a urmat tratament timp de mai multe luni la o clinica din Austria. Prietenii săi iniţiaseră o campanie de strângere de fonduri, în urma căreia s-au strâns peste 100 de mii de euro.

Viorel Mardare s-a născut pe 7 octombrie 1981, a absolvit Facultatea de Jurnalism şi a devenit cunoscut după ce a realizat numeroase spoturi publicitare şi sociale de promovare a Republicii Moldova.

Citeste mai mult: adev.ro/po3nip

 

LĂSAȚI UN MESAJ