Doliu în fotbalul din vestul țării! Un fotbalist care a jucat pentru echipa națională a plecat la ceruri

331

Fostul internaţional Ioan Adrian Zare a încetat din viaţă, astăzi, la vârsta de 62 de ani. Fostul mare fotbalist al echipei FC Bihor, s-a confruntat cu probleme de sănătate, a fost internat în spital în ultimele zile, unde problemele lui s-au agravat, ajungând să fie intubat.

Din păcate însă, în această după-amiază, organismului nu a mai rezistat şi medicii i-au anunţat decesul. Născut pe 11 mai 1959, Ioan Zare şi-a început activitatea fotbalistică la FC Bihor, ajungând să evolueze la formaţia de seniori când încă nu avea 18 ani. Apoi, timp de opt ani a fost nelipsit din apărarea formaţiei orădene, fiind şi căpitan de echipă.

Evoluţiile sale foarte bune l-au făcut să fie convocat la echipa naţională, pentru care a jucat la turneul final al Campionatului European din anul 1984. De altfel, Ioan Zare a rămas singurul jucător care a evoluat la turneul final al unui Campionat European fiind legitimat în momentul respectiv la clubul FC Bihor.

După EURO 84, Zare a ajuns la Dinamo Bucureşti, iar trei ani mai târziu la Victoria Bucureşti, formaţie cu care a evoluat în cupele europene în cel mai bun sezon al acesteia. După revoluţia din 1989, Ioan Zare a ajuns în campionatul Ungariei, unde a evoluat pentru formaţiile Siofok şi Pecsi. În urmă cu 6 ani, Ioan Zare a trecut prin momente tulburătoare, după ce fiul său, Adrian, s-a stins la doar 28 de ani, în Ungaria.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ