Doi români au provocat cel mai mare accident în lanț din istoria unei țări UE

291

Doi cetăţeni români şi un cetăţean italian au fost puşi sub acuzare în Slovenia, la mai bine de o lună de la cel mai mare accident în lanț din istoria țării. Peste 50 de vehicule au fost implicate în carambolul de la sfârșitul lunii ianuarie, în care și-au pierdut viața patru persoane, între care și un român.

În total, 128 de persoane, inclusiv cetățeni străini din 11 țări, au fost implicate în uriașul accident care s-a petrecut în condiții de ceață densă. Poliția slovenă a încheiat abia acum investigațiile şi a adunat mărturii de la peste 100 de persoane, având nevoie și de translatori, a făcut peste 160 de fotografii, s-a folosit de filmele făcute de martori oculari sau de camerele de supravgehere.

Potrivit presei slovene, printre cei acuzați de producerea accidentului figurează doi români, un șofer de tir și un șofer de autobuz. Poliția a ajuns la concluzia că în afară de ceața densă, neadaptarea vitezei la condițiile de trafic și nerespectarea distanței regulamentare se numără printre cauzele accidentului.

În carambol au fost implicate 48 de autoturisme, șapte camioane și un autobuz. În aceste vehicule se aflau 68 de cetățeni sloveni, restul fiind străini. Printre ei, cei mai numeroși erau români – 30.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ