Doi polițiști din vestul țării, răniți în trafic, în timp ce urmăreau un șofer fugar

95

Doi poliţişti au fost răniţi, în noaptea de marţi spre miercuri pe DN 79, în timp ce încercau să blocheze în trafic un fugar cu o maşină Audi, care nu a oprit la semnalul lor. Tânărul nu avea permis de conducere.

Potrivit comisarului Alina Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor, doi subofiţeri de Poliţie au fost răniţi uşor în urma evenimentului rutier.

„La Unitatea de Primire a Urgenţelor au fost doi pacienţi. Unul, de 42 ani, care avea traumatism cranio cerebral uşor şi contuzie toracică şi unul de 28 ani, contuzie antebraţ stâng şi genunchi drept” a declarat purtătorul de cuvânt al UPU-SMURD Bihor, dr Alexandru Mateoc.

Potrivit sursei citate, leziunile celor doi poliţişti nu au impus internarea în spital.

Biroul de presă al Poliţiei Bihor a transmis, miercuri dimineaţă, primele rezultate ale cercetările efectuate în caz. Astfel, potrivit poliţiştilor, şoferul vinovat de producerea accidentului este un tânăr de 23 ani din localitatea Talpoş, iar poliţiştii răniţi sunt agenţi de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Salonta.

„Polițiștii salontani au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire a autoturismului, însă conducătorul acestuia nu a oprit și și-a continuat deplasarea pe DN 79, înspre Cefa”, se arată în comunicat.

Penru a-l prinde pe fugar, cei doi agenţi de ordine publică au solicitat sprijinul polițiștilor Secției nr. 9 de Poliție Rurală Cefa, care s-au deplasat cu operativitate pe DN 79, în localitatea Inand, unde au efectuat un microfiltru.

„La vederea filtrului instituit de polițiști în trafic, cel în cauză a întors autoturismul înspre Salonta și, în afara localității Inand, pentru a evita autospeciala Poliției Municipiului Salonta, care avea în funcțiune semnalele acustice și luminoase, a efectuat un viraj înspre stânga, intrând însă în coliziune frontală cu autospeciala de Poliție”, se precizează în informare.

„În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că tânărul de 23 de ani din Talpoș nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule”, se mai spune în comunicat.

La final, șoferul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca anchetatorii să decidă dacă îl vor prezenta instanței cu propunere de arestare preventivă.

sursa – ebihoreanul.ro

foto – Facebook Infotrafic Bihor / George Caba

LĂSAȚI UN MESAJ