Doi părinți au devenit călăi pentru copiii lor. Caz cutremurător în vestul țării

1590
copil abuzat

Poveste cutremurătoare la Oradea, unde doi copii cu vârste de 3, respectiv 4 ani au fost instituţionalizaţi în regim de urgenţă.

Asistenţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor cer decăderea din drepturi a părinţilor Kis Istvan şi Kis Beata, după ce s-a descoperit că cei doi copii ai lor au fost bătuţi în mai multe rânduri de tată, iar apoi părăsiţi şi de mamă.

„Cei doi minori, o fetiţă de 3 ani şi un băieţel de 4 ani, se aflau într-o situaţie gravă. Tatăl lor i-a abuzat fizic de mai multe ori. Există acte medico-legale care atestă bătăile la care au fost supuşi copiii”, a explicat pentru BIHOREANUL şeful DGASPC Bihor, Călin Puia.

Pentru a scăpa de bătăi, Beata s-a mutat cu copiii la părinţii ei, însă după câteva săptămâni s-a răzgândit şi s-a întors la soţul bătăuş, dar singură, abandonându-i pe cei doi micuţi la bunici, unde nici nu i-a mai vizitat.

„Problema este că bunicul lucrează iar soţia lui este bolnavă de schizofrenie şi nu este capabilă să îi îngrijească. Ca urmare, s-a dispus instituţionalizarea copiilor, care au fost daţi în plasament unei fundaţii”, a mai spus Puia.

În paralel, miercuri, DGASPC Bihor i-a dat pe mâna Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea pe cei doi părinţi, acuzându-i de rele tratamente aplicate minorilor şi au sesizat instanţa de judecată solicitând decăderea lor din drepturi, cerere care va fi analizată în cursul acestei săptămâni de un magistrat de la Judecătoria Oradea.

LĂSAȚI UN MESAJ