Hoții de cărbune din Hunedoara au fost reținuți. Vezi ce au găsit polițiștii!

264

Polițiștii de la Transporturi Feroviare din Timișoara au reținut 10 persoane în urma perchezițiilor de joi ,de la Hunedoara. Cei 10 sunt acuzați ca au furat 300 de tone de cărbune destinat Termocentralei Mintia. De asemenea, cercetările sunt extinse și asupra altor 2 persoane.

Anchetatorii spun că suspecții interceptau transporturile de minereu pe traseu, între Livezeni și Mintia și goleau marfarele.

„De asemenea, în urma administrării probatoriului, faţă de 9 persoane, cu vârste cuprinse între 27 şi 63 de ani, din municipiul Petroşani şi față de o persoană, în vârstă de 31 de ani, din comuna Baru, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă”, au transmis polițiștii.

Reamintim că o parte dintre persoanele în cauză sunt bănuite că ar fi sustras minereu de cărbune din trenuri care aprovizionau o termocentrală, iar altă parte ar fi gestionat transportul şi valorificarea minereului către diverşi agenţi economici ori persoane fizice. Din cercetări a reieșit că transporturile s-ar fi efectuat cu camioane de mare tonaj, un transport putând însuma chiar şi 7.5 tone (prețul de vânzare fiind de aproximativ 500 lei tona). Astfel, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, ar fi fost sustrase şi valorificate aproximativ 300 de tone de minereu de cărbune.

LĂSAȚI UN MESAJ