Doi austrieci arestați în Timiș pentru trafic de migranți

111

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița, jud. Timiș, au depistat doi cetățeni austrieci care au ajutat un cetățean turc să treacă ilegal frontiera din Serbia. Cei doi austrieci sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți, respectiv complicitate la trafic de migranți, unul dintre ei fiind reținut pentru 24 ore, urmând să fie prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

În data de 04.09.2017, în jurul orei 14.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița, județul Timiș, au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere Attica, două persoane care se îndreptau dinspre granița cu Serbia, spre localitatea de frontieră Moravița.

Imediat polițiștii de frontieră au declanșat o acțiune specifică, în urma căreia au acționat pentru identificarea și reținerea celor două persoane. Pe timpul derulării acțiunii, lucrătorii noștri au observat, în apropierea digului de protecție a pârâului Moravița, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat ce staționa pe direcția de mers a celor două persoane.

Având în vedere faptul că persoanele în cauză nu își justificau prezența în zonă, acestea împreună cu autoturismul au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cele două persoane depistate in apropierea frontierei sunt Faruk A., cetățean turc și Dede E., cetățean austriac, în vârstă de 31, respectiv 30 de ani, iar șoferul din autoturismul care staționa este cetățeanul austriac Yoldaș B., în vârstă de 32 de ani.

La cercetări, Dede E. a declarat că l-a ajutat pe Faruk A. să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, urmând să se întâlnească cu Yoldas B. și să se deplaseze împreună la Timișoara.

Față de cetățeanul turc Faruk A., se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetățeanul austriac Dede E. este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, față de acesta fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat Judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timișoara cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, șoferul autoturismului, cetățeanul austriac Yoldaș B., este cercetat pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ