Dodon: Moldova trebuie să fie federație, cu militari ruși pe teritoriul său-VIDEO

466

Republica Moldova trebuie să se transforme într-un stat federativ, iar așa-numiții „pacificatori” ruși din Transnistria trebuie să se afle în continuare în regiune, este de părere liderul PSRM Igor Dodon.

Dodon a făcut aceste declarații la postul rusesc de televiziune „Rossia 24”, comentând decizia Parlamentului Ucrainei, de a interzice tranzitarea teritoriului său de către militarii ruși care staționează în Transnistria.Liderul socialiștilor a condamnat decizia Ucrainei, pe care a calificat-o drept una care a survenit în urma unei „înțelegeri” cu Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană.

Întrebat care ar fi soluția cea mai bună pentru Republica Moldova, Dodon a menționat că statul trebuie să se transforme într-o federație.

„Partidul Socialiștilor are o soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean. Este vorba de federalizarea statutului. Iar până ce această problemă va fi rezolvată, pacificatorii ruși trebuie să fie în Transnistria”, a declarat Dodon.

În prezent, în mod oficial, în Transnistria se află aproximativ 1100 de militari ruși, sub pretextul unei misiuni de menținere a păcii. Neoficial, potrivit presei ucrainene, ar fi vorba de cel puțin 3-5 mii de militari.

sursă foto-text: independent.md

LĂSAȚI UN MESAJ