District Sonor Soundscape – Proiectul care aduce muzica, arta digitală, animația și fotografia laolaltă, pe malurile Canalului Bega

81

Proiectul „District Sonor Soundscape”, inițiat de Asociația Operațiunea Zâmbet în parteneriat cu Get a Gig GmbH (Gigmit), Tomtix, Anturaj Timișoara și Muzeul Apei Timișoara, aduce un val de evenimente inovatoare în cadrul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023. Scopul acestuia este valorificarea canalului Bega prin artă muzicală și artele noii ere digitale, precum desenul grafic digital, animațiile sau video proiecțiile.

„District Sonor Soundscape” invită timișorenii și vizitatorii să evadeze din cotidian și să se bucure de o nouă dimensiune senzorială, artistică și culturală. Proiectul aduce împreună arta muzicală și artele digitale pentru a crea o experiență memorabilă, atât pentru comunitatea locală, cât și pentru turiști. District Sonor Soundscape se va desfășura pe parcursul a trei weekend-uri, între 28 – 30 iulie 2023, 18 – 20 august 2023 și 1 – 3 septembrie 2023 în locații pe malurile Canalului Bega.
Odată cu aceste evenimente, mediul urban se va transforma într-un district dedicat consumului de artă, în care creativitatea va prinde noi forme, iar creativii vor da frâu liber imaginației.
Primul weekend de District Sonor Soundscape, care va avea loc între 28 și 30 iulie, aduce pe scenă un amestec vibrant de genuri și stiluri muzicale, de la rock alternativ și post-punk până la etno jazz blues. Startul primului eveniment va fi dat de Bosquito, The Mono Jacks, Nightlosers, Fără Filtru, The Case, Louis King și DJ Zoleevee. Acesta se va desfășura în locația Anturaj, Bulevardul Vasile Pîrvan, nr. 5, Timișoara.

Biletele pot fi cumpărate online, prin platforma Tomtix, sau în ziua evenimentului, direct la intrarea în locație. Acestea vor fi disponibile în două categorii: standard, cu acces pentru o zi de eveniment și abonament, cu acces pentru un weekend, respectiv trei zile de eveniment. Copiii sub 14 ani precum si persoanele cu dizabilități și tinerii din centrele de plasament beneficiază de gratuitate.
În total, în cele trei weekenduri, pe scena District Sonor Soundscape vor urca 18 formații muzicale renumite sau la început de drum, din România și Europa, dar și DJ locali care vor crea atmosfera perfectă înainte de fiecare concert. De asemenea, peste 10 artiști din domeniul multimedia vor participa direct la proiect sau își vor expune lucrările în cadrul expozițiilor și workshop-urilor de artă digitală, desen grafic digital, animație, fotografie și short video moving art.

Proiectul face parte din Programul Cultural Național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul BEGA, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Printre activități și evenimente se numără și expozițiile de fotografie și proiecțiile video documentare despre Timișoara și Canalul Bega, care vor oferi publicului o altfel de imagine asupra patrimoniului cultural local. Proiectul va genera produse culturale inedite, precum filmul de prezentare „Bega – Canal de comunicare cu generațiile viitoare” și soundtrack-ul „Bega Soundscape TM2023”. Sunete reale înregistrate în timpul evenimentelor dedicate soundtrack-ului, caricaturile realizate de graficieni in timp real și opera grafică rezultată în urma implicării directe a publicului în procesul creativ vor transforma District Sonor Soundscape într-o experiență unică, dinamică și autentică.
District Sonor Soundscape nu doar că aduce împreună arta și muzica, ci și facilitează dialogul și schimbul cultural între artiștii locali și europeni. Prin promovarea multiculturalității, solidarității și toleranței, proiectul își propune să creeze o legătură mai puternică între oamenii din comunitatea locală și să întărească poziția Timișoarei ca un important centru cultural.
Proiectul face parte din Programul Cultural Național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul BEGA, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Despre Asociația Operațiunea Zâmbet
Asociația Operațiunea Zâmbet, fondată în 2021, este o organizație non-profit care promovează arta și activitățile socio-culturale necesare pentru dezvoltarea și integrarea persoanelor
defavorizate și minorităților. Între 2021 și 2022, cu sprijinul a peste 1000 de voluntari din toată țara, Asociația a derulat mai multe proiecte În Timișoara, București și Mogoșoaia. Printre acestea se numără:
 participarea la organizarea proiectului cultural District Sonor Timișoara prin punerea la dispoziție de voluntari pentru dezvoltare personală;
 organizarea campaniilor de educare prin proiectul Biblioteca Zâmbet;
 organizarea campaniilor de susținere, ajutând peste 500 de copii și bătrâni.
Brand-ul District Sonor a luat naștere în anul 2022 fiind fondat de către Szikszai Marius (antreprenor, artist manager) și Szikszai Minola ( compozitor și lead vocal Royal Unknown Artist) derulând 3 evenimente de succes cu tematica rock alternativ, jazz și rock balcanic.

Proiectul face parte din Programul Cultural Național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul BEGA, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.