13.6 C
Timișoara
vineri 29 septembrie 2023

Veste bună de la meteorologi! Când se domolește canicula în Banat

EvenimentVeste bună de la meteorologi! Când se domolește canicula în Banat

Astăzi, vremea va fi călduroasă cu disconfort termic accentuat după-amiază și va deveni instabilă. Indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pe arii extinse în Banat și local în Crișana pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi temporar noros. Îndeosebi seara și noaptea, vor fi averse, pe alocuri torențiale, însoțite de descărcări electrice. Izolat cantitățile cumulate de apă vor fi însemnate, depășind pe arii restrânse 20-30 l/mp și punctiform 40 l/mp. Vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate averselor și cu aspect de vijelie. Dimineața, izolat va fi ceață.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 32 și 38 de grade, iar cele minime între 16 și 19 grade.

Mâine, vremea se va stabiliza treptat, iar valorile termice vor scădea semnificativ față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când pe arii restrânse vor mai fi averse slabe și descărcări electrice.  Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale și temporare.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 31 de grade, iar cele minime între 11…12 grade în depresiuni și 19 grade, la deal, , informează Serviciul Regional de Prognoză Banat-Crișana.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro/

Alte subiecte :

Citește și :