Disponibilizări colective la două societăți din vestul țării care își încetează activitatea

301

Mai multe persoane urmează să își piardă locul de muncă, după ce angajatorii lor au anunțat că își încetează activitatea.

Două unități miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) vor face reduceri de personal. Este vorba despre minele Lupeni și Lonea, care își încetează activitatea treptat, așa cum s-a stabilit în planul de reorganizare al CEH. Deja sindicatele au fost chemate la negocieri și, într-o primă fază, au discutat doar despre posibilitatea ca oamenii să plece din sistem, în acest fel.

,,Am fost convocați de conducerea CEH pentru a demara consultări în vederea concedierii colective la cele două unități miniere care beneficiază de ajutor de stat și care vor merge cu activitatea regresiv, respectiv Lupeni și Lonea. A fost o primă întâlnire în care noi am primit niște informații și trebuie parcurși o serie de pași ca să putem face concedierile, și de aceea, întâlnirile au început destul de devreme.”, a declarat Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Cand va fi disponibilizat, fiecare angajat va primi o sumă de bani, care deocamdată nu a fost negociată.

,,Avem în vedere acest lucru. Sumele sunt prinse în buget și sunt foarte apropiate de cele de la Societatea de Închideri Mine”, a încheiat Câmpean.

sursă: servuspress.ro

LĂSAȚI UN MESAJ