Disperarea este caracteristica de bază în PNL Timiș în acest moment, crede Alin Nica-VIDEO

309

Primarul comunei Dudeștii Noi, Alin Nica, a anunțat oficial că va candida la președinția Partidului Național Liberal Timiș. Astăzi a dat câteva amănunte despre motivele ce l-au dus la acest pas.

„Fac acest lucru pentru că este nevoie în Partidul Național Liberal de o compeție deschisă, care să genereze progres și noi idei politice pentru partidul nostru. Noi nu am mai avut alegeri din anul 2010. Iată, de șapte ani noi funcționăm în interimat iar acest lucru nu este sănătos pentru o organizație sau un partid ca PNL. Vreau să lupt împotriva prejudecăților și a ideilor preconcepute , vreau să lupt în această bătălie internă pentru reinventarea liberalismului, pentru renașterea conceptului de spirit liberal care înseamnă relaxare, înseamnă promovarea liberei inițiative, libertate atât în opinii cât și în manifestări, dar fără a-l deranja pe cel de lângă tine. Nu în ultimul rând, înseamnă un lucru în care eu cred foarte mult. În inventivitate și creativitate în politică”, crede tânărul politician.

Nu mai merge la oameni să le reîncălzești aceiași ciorbă, ba despre un discurs justițiar, ba cu pomeni electorale. În politică trebuie să se vină cu un nou tip de discurs ce va scoate omul să meargă la vot. Majoritatea celor ce nu merg la vot spun că nu au un motiv pentru care să facă acest lucru, pentru că oamenii politici nu sunt credibili. Nu au în spate nimic consistent, care să le dovedească capacitatea de a genera încredere, atât între membrii partidului din care fac parte cât și în societate. A veni cu ceva nou, un pionierat în politică este ceea ce a fost apropiat de spiritul Timișoarei. Adică un pionierat în toate domeniile.

„Aș dori să dau acest semnal de la Timișoara, împreuna cu colegii mei, că putem veni și cu un alt mod de a face politică. Proiectul meu politic implică o schimbare de acțiune a PNL. Timișul are nevoie de un proiect liberal care să genereze dezvoltare și care să-i fructifice potențialul pe care județul nostru îl are la ora actuală. Există autostrada care ne leagă de vestul Europei. Se poate transforma acest lucru în avantaj competitiv”.

Tot din opiniile liberalului este idea de a lega politica de modul de a face afaceri și de a dezvolta localitățile urbane dar și rurale și de a fructifica imensul potențial agricol. Nu este suficient de a cultiva ogoarele, ci tebuie făcută trecerea într-o etapă superioară, de procesare și de distribuție a produselor.

Acesta este în linii mari conceptul lui Alin Nica de a face politică în județul nostru.

„Cred că Partidul Național Liberal, și asta îmi dă puterea de a merge înainte în această competiție, este forța pe care se pot baza oamenii cinstiți , harnici, cu spirit de inițiativă, care cred în valorile liberale reînviate după decembrie 1989 în această parte de țară dar și în România în ansamblu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.