Dirijorul Cristian Măcelaru va deveni Cetățean de Onoare al Timișoarei

38

Primarul Nicolae Robu a declarat, marţi, că va propune Consiliului Local ca dirijorul timişorean Cristian Măcelaru, recent câştigător al Premiului Grammy, să i se confere titlul de Cetăţean de Onoare al Timişoarei.

„Avem mari valori. Voi propune ca marele muzician Cristian Măcelaru, recent câştigător al Premiului Grammy, o performanţă greu de egalat, să devină Cetăţean de Onoare al Timişoarei. Este în pregătire proiectul de hotărâre în Consiliul Local”, a afirmat Nicolae Robu.

Cristian Măcelaru, care va împlini în această primăvară 40 de ani, s-a născut în Timişoara, unde s-a şi format ca violonist, iar la vârsta de 17 ani s-a stabilit în Statele Unite ale Americii, împreună cu familia.

Pe lângă Philadelphia Orchestra, Cristian Măcelaru dirijează mai multe orchestre (Chicago Symphony, Filarmonica din New York, Filarmonica din Los Angeles şi altele, în sezonul 2016/2017 a condus Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks în două programe separate şi a debutat cu Royal Concertgebouw Orchestra, WDR Sinfonieorchester Koln, Weimar Staatskapelle, Royal Flemish Philharmonic şi New Japan Philharmonic cu Anne-Sophie Mutter ca solistă.

LĂSAȚI UN MESAJ