Anunț pentru amatorii țigărilor mentolate. De când vor fi interzise

6260

Începând cu mai 2020 fumătorii nu vor mai putea să achiziționeze țigarete cu aromă de mentol sau cele cu capsule.

Reglementarea face parte din Directiva UE privind produsele din tutun (Tobacco Products Directive – TPD) care a intrat în vigoare la data de 19 mai 2014, iar interdicția cu privire la țigările mentolate se va aplica din data de 20 mai 2020 și în cadrul statelor membre UE.

Directiva include interdicția privind tutunul pentru rulat cu diferite arome, interzise deja din 2016, țigările cu capsulă cu mentol, adică țigările cu gust și miros diferite față de tutun. Cu alte cuvinte, țigările mentolate nu vor mai putea fi comercializate din 20 mai 2020, iar fumătorii care preferau acest tip de produse vor fi nevoiți să aleagă alte alternative sau să renunțe la fumat.

Țigările mentolate reprezintă o variantă la care tind să apeleze mult mai ușor minorii, iar interzicerea lor îi poate descuraja să adopte obiceiul de a fuma. Comercializarea va fi interzisă pe toate piețele UE, inclusiv la punctele de vânzare duty-free.

Trebuie menționat că interdicția nu se aplică pentru alte categorii de produse din tutun, precum dispozitivele care încălzesc tutunul de tip heat-not-burn sau pentru țigările electronice.

Sursa – observator.tv

1 COMENTARIU

  1. tigarile cu arome sunt o porcarie, cancer la pachet. eu intai am trecut trecut pe iqos si dupa cateva luni chiar am reusit sa renunt la fumat si ma simt mult mai bine.

LĂSAȚI UN MESAJ