Directorul de la Finanțe, găsit incompatibil de ANI!

283

Agenția Națională de Integritate a emis un comunicat de presă prin care informează că cinci funcționari publici au fost găsiți incompatibili sau în conflict de interese. Printre cei vizați se află și Gina Pavel, directorul general al Direcției Generale Financiar – Administrative din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin.

foto 1

Conform celor de la ANI, Gina Pavel s-ar fi aflat în incompatibilitate timp de aproape 4 ani, timp în care a deținut simultan funcția de conducere din cadrul forului județean și pe cea de cenzor în cadrul unor societăți comerciale.

În perioada 01 noiembrie 2011 – 16 iulie 2015, a deținut și exercitat simultan funcția publică de director general al Direcției Generale Financiar-Administrative în cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin și pe cea de cenzor la societăți comerciale de interes public, încălcând astfel dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul emis de Agenția Națională de Integritate.

ANI mai anunță că toate persoanele evaluate au fost au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, mai informează ANI.

sursa: reper24.ro

sursa foto: Argument

LĂSAȚI UN MESAJ