Din luna mai, copiii primesc alocațiile mărite. Care va fi cuantumul acestora

1462

Copiii de până la 2 ani primesc, începând cu luna mai, alocațiile mărite de la 200 de lei la 300 de lei. Copiii de până la 18 ani vor primi alocațiile de stat mărite de la 84 de lei la 150 de lei pe lună.

„Ca urmare a deciziei Parlamentului Romaniei de suplimentare a bugetului Ministerului Muncii si Justitiei Sociale cu suma de 2,13 miliarde lei, in vederea majorarii alocatiilor de stat prin Legea bugetului pe 2019, Ministerul Muncii a intocmit proiectul de Ordonanta de Urgenta care a fost aprobat in Guvern”, declara Marius Budăi, Ministrul Muncii, pe 20 februarie a.c.

”Prin urmare, noile alocatii vor fi de 300 de lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau pana la 3 ani in cazul copiilor cu dizabilitati, 150 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani, precum si pentru tinerii care au implinit varsta de 18 ani si urmeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional, organizate in conditiile legii, pana la terminarea acestor cursuri. De asemenea, alocatia va fi de 300 de lei si pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani in cazul celor cu dizabilitati”, a mai spus ministrul.

Valoarea alocatiei de stat pentru copii nu mai fusese modificata din 2017.

sursa – dcbusiness.ro

LĂSAȚI UN MESAJ