0.1 C
Timișoara
joi 22 februarie 2024

Din ciclul de ”Povești cu Ministrul Transporturilor”: Timişoara va avea o gară “ca afară” în … 2020-VIDEO

Una dintre petele negre de pe faţa Timişoarei nu va dispărea decât în 2020. Vorbim despre Gara de Nord a oraşului, care nu este nici pe departe o staţie de Capitală Europeană a Culturii, titlul câştigat de Timişoara pentru 2021.

Potrivit informaţiilor oferite de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, prezent, vineri, la Timişoara, reabilitarea Gării de Nord din Timişoara va fi realizată abia între anii 2018 – 2020.

„Modernizarea staţiei Timişoara – Nord este inclusă într-un proiect de modernizare a 47 de staţii. Valoarea proiectului este de 82 de milioane de lei. Între 2017-2018 se va realiza Studiul de Fezabilitate, iar modernizarea propriu-zisă în perioada 2018 – 2020”, a declarat ministrul.

Proiectul vizează reabilitarea gărilor de pe culuarol TEN-T, cel care leagă România de Uniunea Europeană. Sunt căi de comunicaţii directe care trebuie realizate, potrivit acordului semnat între ţara noastră şi UE.

Anul trecut, Ministerul Transporturilor a trimis la Timişoara aproape două milioane de lei pentru reparaţii la clădirea principală şi la sălile de aşteptare. Şeful de la minister promite că anul acesta bugetul pentru reparaţii alocat Gării de Nord din Timişoara este de peste 2 milioane de lei şi se va realiza eficientizarea energetică a clădirilor, precum şi reparaţii la peroane.

Alte subiecte :

Guvernul Ciolacu&PNL bagă mâna până la cot în banii Timișoarei

Guvernul Ciolacu&PNL bagă mâna până la cot în banii Timișoarei. Fiecare leu reținut în București înseamnă un leu furat din orașului nostru. Semnează petiția....

Ritivoiu nu-l iartă pe Nica! Bătălia pe banii primarilor din Timiș se ascute | VIDEO

În ianuarie, prefectul Mihai Ritivoiu a atacat în contencios administrativ hotărârile privind repartizarea sumelor din fondul pus la dispozitia instituției si a celor defalcate...

Citește și :