Din ce trăiește Florin Piersic la 84 de ani. Ce actor are cele mai mari venituri

226

De zeci de ani îl vedem pe scenă pe celebrul Florin Piersic! Interpretează şi acum roluri magistrale, urcă pe scena teatrului cu o energie debordantă! Dar iată cum se descurcă la 84 de ani!

O ţară întreagă îi ştie numele! O ţară întreagă îl respectă şi îi mulţumeşte pentru toată activitatea sa de zeci de ani. Florin Piersic este un maestru! Este unul dintre cei mai iubiţi actori, unul dintre cei mai cunoscuţi. Joacă în piese de teatru şi acum, rar îl mai vedem la evenimente. Dar cum se descurcă acesta din punct de vedere financiar?

Conform unei analize făcute de jurnalista Loredana Ştefu, la Antena 3, se poate spune că marele actor Florin Piersic încasează de la stat o pensie în valoare de 2.000 de lei căreia i se adaugă o îndemnizaţie lunară de la Uniunea Teatrală din România în valoare de 2.700 de lei. În total, 4.700 de lei. E mult, e puţin?

În comparaţie cu venitul acestuia, de exemplu, actualul director al Teatrului Naţional Bucureştean, Ion Caramitru are o pensie lunară de 2.600 de lei şi un salariu de peste 5.100 de lei. Sau, dacă ne uităm la bugetul fostului director al Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”, Alexandru Arşinel, am putea să-l punem în fruntea listei, cu un venit de 7.000 de lei, format din pensia de la stat în valoare de 4.000 de lei lunar şi de pensia de revoluţionar care ajunge la 3.000 de lei.
Sursa: okmagazine.ro

LĂSAȚI UN MESAJ