DIICOT a dat iar iama pe la Confortul lui Georgică Cornu

5434

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Mehedinți au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare pe raza județului Timiș, la data de 13.05.2016, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare cu consecințe deosebit de grave, abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2009-2012, suspectul O. A. C. (director general) și D. G. (director Direcția economico-financiară), în cadrul R.A.A.N. Drobeta Turnu Severin (regie autonomă de interes strategic), la instigarea suspectului C. L. N. și cu complicitatea suspectului C. G. S. au delapidat suma de 23.559.879,16 lei în beneficiul SC CONFORT SA Timișoara, sumă ce reprezenta garanția de bună execuție a lucrărilor prevăzute în cadrul unui contract.

Conform contractului SC CONFORT SA Timișoara se angaja să furnizeze, să monteze și să pună în funcțiune o instalație de evacuare ‘în slam dens’ pentru Sucursala ROMAG TERMO într-un termen de 3 ani de la încheierea contractului.

În conformitate dispozițiile din contract, furnizorul se obliga să constituie o garanție de bună execuție a contractului în cuantum de 10% din valoarea contractului, prin rețineri succesive din plata cuvenită pentru facturile parțiale.
Garanția se restituia într-un procent de 70% în termen de 14 zile de la semnarea procesului-verbal de recepție, iar diferența de 30% la expirarea perioadei de garanție.

Contractul încheiat între R.A.A.N. Drobeta Turnu Severin și SC CONFORT SA Timișoara a avut termen de execuție luna mai 2012, însă nici până în prezent acesta nu a fost finalizat și nu a fost încheiat procesul verbal de recepție la punerea în funcțiune.

S-a reținut că suspecții O. A. C. și D. G. nu au respectat clauzele contractuale și dispunând plata majorității sumelor de bani reținute succesiv drept garanție de bună execuție, în total 23.559.879,16 lei, către SC CONFORT SA Timișoara, unele plăți fiind mascate drept contravaloare factură de execuție.

În contul comunicat de către SC CONFORT SA Timișoara, drept cont de virare a garanției de bună execuție, a fost virată doar suma de 2,5 milioane lei în timp ce suma de 23.559.879,16 lei a fost virată în conturile curente ale SC CONFORT SA Timișoara.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații.
4 mandate de aducere au fost puse în aplicare.

LĂSAȚI UN MESAJ