Dezvoltare rutieră de 850.000 de euro pentru un oraș din Timiș! Banii provin din fonduri europene

653

În luna august a anului 2017 a început implementarea proiectului ”Creșterea mobilității prin dezvoltare rutieră în Banat”, care reunește patru parteneri: Regia Publică de Drumuri Serbia – lider de proiect, localitățile Jimbolia din România, Kikinda din Serbia și Asociația pentru Dezvoltare Socio-Economică Regională a Banatului din Serbia.

Implementarea proiectului mai sus menționat, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia și cofinanțat de statele partenere în program, se desfășoară conform Planului de activitate previzionat. Conferința de deschidere a avut loc în noiembrie 2017, urmând să organizăm achiziția pentru realizarea Proiectului Tehnic pentru lucrarea Reabilitarea străzilor adiacente Drumului Național 59 C din Jimbolia.

Obiectivul principal al proiectului este contribuția la mobilitate în zona eligibilă transfrontalieră, prin îmbunătățirea standardelor de calitate în serviciile de transport public și prin înființarea unor structuri de cooperare transfrontaliere. În acest sens, partenerul român, va reabilita străzile adiacente Drumului Național 59 C în Jimbolia, drum care duce la punctul de trecere a frontierei Nakovo – Lunga.

Tronsoanele reabilitate vor fi următoarele:

-Calea Mărășești – între Calea Kikindei și str. Basarabia
-Str. Ioan Slavici – între str. Republicii și str. Spre Vest
-Str. Liviu Rebreanu – între str. Peter Jung și str. Spre Vest

Lucrările de reabilitare sunt prevăzute să înceapă în luna septembrie 2018, urmând a se finaliza până în august 2019.

Bugetul total al proiectului este de 1.813.477,54 de euro, din care 1.541.455,89 de euro reprezintă finanțare nerambursabilă. Orașului Jimbolia îi revin 845.140,72 euro, din care 718.369,61 euro din fondurile Uniunii Europene. Perioada de implementare este de 24 de luni, din august 2017 până în august 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ