Dezmințiri în legătură cu trotuarele multicolore din zona centrală a orașului

164

Problema trotuarelelor din dale multicolore, ce au apărut cam în tot centrul orașului, se pare că nu se va stinge prea ușor. Aceasta intră într-o nouă etapă. Cea a contestațiilor și a dezmințirilor. Ordinul Arhitecților din România filiala Timiș face publică o luare de poziție a arhitectului Șerban Sturdza ce contrazice ce s-ar fi pus în seama lui de către primăria Timișoarei.

„Dezmințire – Scrisoare Arhitect Șerban Sturdza referitoare la lucrări zona Centrală.

Legat de lucrările ce se efectuează la trotuarele din zona centrală vă trimitem scrisoarea arhitectului Șerban Sturdza cu referire la subiect. Scrisoarea ne-a fost solicitată din partea unor membri ai presei și v-o trimitem și dumneavoastră dacă sunteți interesați. Vă rugăm să luați în considerare că dânsul dorește folosirea netrunchiată a mesajului pe care l-a trimis prin care menționează că nu are niciun contract cu Primăria Timișoara și nu a dat niciun fel de consultanță pentru acțiuni de intervenție în zona menționată, iar afirmația domnului Primar: „ … această piatră a fost aleasă pentru străzile menționate mai sus de nimeni alții decât de celebrul arhitect Sturdza și colaboratorii lui, autorii proiectului arhitectural Centrul Istoric / Cetate 1! …) nu este adevărată.

Conținutul scrisorii îl aveți mai jos:

„Referitor la o postarea domnului primar Nicolae Robu pe care mi-ați trimis-o și unde este menționat numele meu alături de colaboratorii mei, aș vrea să notați următoarea declarație pentru a fi transmisă, unde credeți de cuviință, fără a-i deforma textul sau a-l trunchia:
Lucrările care se desfășoară în prezent (anul 2020) în zona centrală Cetate, nu au legătură cu vreun proiect în care aș fi fost implicat. Nu am niciun contract cu primăria Timișoara și nu am dat niciun fel de consultanță pentru acțiuni de intervenție în zona mai sus menționată.

De asemenea în proiectul de mult încheiat, în care am fost angajat și care cuprindea o parte a zonei Cetate, nu am făcut referiri pentru alte lucrări, cu toate că am o imagine clară asupra întregii zone. În consecință afirmația „ … această piatră a fost aleasă pentru străzile menționate mai sus de nimeni alții decât de celebrul arhitect Sturdza și colaboratorii lui, autorii proiectului arhitectural Centrul Istoric / Cetate 1! …) nu este adevărată. Cu atât mai mult afirm că nu știu ce tip de piatră se folosește pentru noile pavaje decorative, nu cunosc opțiunile pentru designul și stereotomia propuse și nu cunosc echipa care a propus proiectul în execuție. Pot afirma că proiectul nu coincide cu punctul meu de vedere referitor la o imagine urbană coerentă a cartierului Cetate”, spune arhitectul timișorean Șerban Sturdza.

LĂSAȚI UN MESAJ