Dezlegare la peşte în postul Paştelui pentru doi braconieri

201

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gârla Mare şi Sectorului Poliţiei de Frontieră Orşova au confiscat aproape 70 de kilograme de peşte pe care doi cetăţeni români  îl comercializau  în condiţii improprii şi fără a deţine documente legale.

Sâmbătă, în cadrul unei acţiuni de combatere a braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gârla Mare  au depistat pe raza localităţii Izvoare, judeţul Mehedinţi un cetăţean român care comercializa peşte  din mai multe ambalaje din plastic.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că V. Nicolae în vârstă de 58 de ani, domiciliat pe raza judeţului Dolj nu deţinea documente de provenienţă a mărfii pentru cantitatea de 50 de kilograme de crap proaspăt, pe care îl oferea spre vânzare în condiţii improprii.

O oră mai târziu, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orşova l-au oprit în trafic pe conducătorul unui autoturism despre care ştiau că se ocupă cu comercializarea ilegală a peştelui.

La controlul autoturismului condus de C. Nicolae în vârstă de 55 de ani, domiciliat pe raza judeţului Mehedinţi, poliţiştii de frontieră orşoveni au descoperit în portbagaj  cantitatea de 18 kg  de peşte din specia şalău, somn şi platică  pentru care acesta nu deţinea documente de provenienţă.

„Peştele a fost confiscat şi predat unor societăţi comerciale autorizate conform prevederilor legale, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  comercializare ilegală a peştelui ori deţinerea sau transportul în vederea comercializării fără documente legale a peştelui”, a transmis Roxana Costache, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ