Poliţiştii de frontieră de la Cenad au trimis doi bărbaţi la închisoare. Iată cum a fost posibil

204

Un oltean şi un bănăţean au căzut, în acest weekend, în plasa oamenilor legii. Cei doi erau daţi în urmărire generală şi au fost prinşi la Vama Cenad, când încercau să intre în România.

Poliţiştii de frontieră de la Cenad au depistat un cetăţean român care intenţiona să intre în România folosind un paşaport românesc, fals, pe numele acestuia fiind emis un mandat de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni informatice.

Sâmbătă după-masă, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român care s-a legitimat cu un paşaport românesc. La control, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat la control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana în cauză se numeşte Cătălin L., în vârstă de 39 de ani, domiciliat în judeţul Dolj, care figura în bazele de date ca fiind urmărit general, alertă introdusă de autorităţile române. Pe numele bărbatului era emis de către Tribunalul Dolj un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 3 ani, pentru săvârşirea de infracţiuni informatice. Bărbatul a declarat că în anul 2011 a ieşit legal din ţară. În anul 2014, aflându-se pe teritoriul Spaniei, acesta a aflat că este căutat de autorităţile române, fapt pentru care şi-a procurat un paşaport românesc fals, de la un alt cetăţean român, a cărei identitate nu o cunoaşte, în schimbul sumei de 1.000 de euro, pe care l-a folosit la intrarea în România, astfel încercând să se sustragă de la executarea pedepsei cu închisoarea. El a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş şi va fi cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

De asemenea, tot la Cenad, poliţiştii de frontieră timişeni au mai depistat încă un urmărit general. Este vorba despre un cetăţean român, pe numele căruia era emis mandat de executarea pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Azi-noapte, în jurul orei 01.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român  C. Sorin, în vârstă de 26 de ani, domiciliat pe raza judeţului Caraş-Severin. Cu ocazia efectuării controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul figura în bazele de date ca fiind urmărit în vederea arestării, alertă introdusă de autorităţile române. Persoana în cauză avea de executat o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani, pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ