Dezastrul din Timișoara, amendat cu doar 3.000 de lei

116

Necurățarea orașului aduce sancțiuni Primăriei Timișoara. Polițiștii au decis, după verificările pe teren, să amendeze administrația Robu pentru ca a lăsat orașul de izbeliște, după ninsoarea abundentă. Sancțiunea vine după aproape o săptămână în care de abia s-a circulat în cartiere.

Amenda este însă, mică. Nepăsarea autoritatilor locale față de problemele pe care le întâmpină timișorenii este taxată cu doar 3.000 de lei.

Și nu doar în Timișoara se amendează neputiința. Și Primăria din Lugoj a primit aceeași sancțiune.

„Avand în vedere starea drumurilor din Municipiul Timișoara și Municipiul Lugoj din acest moment, după ninsorile abundente care au avut loc în urmă cu câteva zile, polițiștii din cadrul I.P.J. Timiș, având în vedere numeroasele semnalări privind starea drumurilor, au făcut o evaluare a stadiului de deszăpezire a acestora.

În urma verificărilor s-a constatat faptul că atât pe arterele principale de pe raza municipilor și orașelor, cât și pe drumurile naționale și județene se poate circula în condiții normale, însă pe străzile secundare, având în vedere stratul de polei care s-a format din cauza nedeszăpeziri totale sau parțiale, ne confruntăm cu situații dificile, fapt ce îngreunează circulația și fluența traficului.

În urma acestor constatări, polițiștii Serviciului Rutier au luat măsura sancționării administratorilor drumurilor din Municipiul Timișoara și Municipiul Lugoj pentru neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarnă, cu suma de 3.045 lei conform O.U.G.195/2002 art.105 pct.28, în vederea remedierii acestor probleme în cel mai scurt timp posibil”, a transmis Politia Timiș.

Verificările polițiștilor au demarat la cererea prefectului de Timiș, Eva Andreaş.

Polițiștii au câteva recomadări pentru șoferi în aceasta perioadă:

  • Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic!
  • Atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei este obligatoriu ca autovehicolul sa fie echipat cu anvelope de iarna iar autovehiculele de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante!
  • Adoptati o maniera preventivă de condus!
  • Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelulului, lichidului de parbriz şi instalaţia de încălzire!
  • Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător!
  • Circulaţi cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă! Tineţi cont de faptul că atunci când este zapadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, mentineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă.

LĂSAȚI UN MESAJ