Dezastru pe platoul ,,Perlei Banatului”! Ce s-a întâmplat acolo!

5751

Din nefericire, ceea ce trebuia să fie o zi de distracţie care să încheie ,,revelionul” s-a transformat în 2 ianuarie într-un coşmar. Mai exact, sute de autoturisme au rămas blocate între Pasul Prislop – Platoul Semenic din cauza aglomerației din stațiune. Conform unor surse, stațiunea Semenic a revenit pentru câteva ore la viață, pentru câteva ore a arătat ca înainte de 1989: plină de viață și de turiști.

Din cauza proastei gestionari a stațiunii, a lipsei locurilor de parcare sau a faptului că acolo unde se putea parca nimeni nu a curățat zăpada, la un moment dat, adică în jurul orei 13, Semenicul s-a blocat. Ba mai mult, echipajele de poliție au oprit accesul pe platou, dar din cauza faptului că drumul este ,,dezăpezit” în stil potecă de către firma care a câştigat licitaţia, şoferii nu au mai putut întoarce autovehiculele şi s-a ajuns la blocaj.

Măgăreața a picat tot pe echipajele de poliție care au dus un adevărat război al nervilor cu unii șoferi încăpățânați și care nu înțelegeau că nu mai este loc și gata. După principiul mioritic ,,lasă că mă descurc eu” unii au refuzat să întoarcă și să aștepte până ce se mai eliberează spațiul de parcare din stațiune fiindcă este impropriu să vorbești pe Semenic de parcări amenajate. Repetăm, acolo unde au existat parcări amenajate, acestea nu s-au putut folosi fiindcă nu au fost curățate.

Iată și poziția unor turiști care au trecut prin aceste încercări: ,,Că-i iarnă, că a nins, că se fac eforturi, că forța naturii, bla bla! Adevărul este că autoritățile din Județul Caraş-Severin nu dau doi bani pe turism și nu îi interesează sub nicio formă să își scoată județul din topul celor mai sărace! Poftiţi drum de urcat pe Semenic! Nu uitați lanțurile!”

,,Pe Semenic nu se mai urcă. Că nu mai e loc! Să nu ziceți că nu v-am spus! Că noi acum am aflat şi întoarcem în mijlocul drumului! Că doar nu aveau cum să anunțe la intersecție la Prislop! Ne-au lăsat să ajungem până la ,,refugiu” şi de acolo cale – întoarsă pe această potecă deszăpezită”.

Sursa: Info CS

LĂSAȚI UN MESAJ