Dezastru la Bursă! Acţiunile căror companii au scăzut peste noapte cu 40%?

150

O decizie a Justiţiei vizând un parteriat public-privat care se derula de peste un deceniu a provocat un adevărat dezastru la Bursă.

Departamentul de Justiţie din SUA doreşte să înceteze un experiment lung de un deceniu de angajare a companiilor private pentru a ajuta să gestioneze deţinuţii, mişcare care a prăbuşit valoarea acţiunilor închisorilor private.

Corrections Corp a scăzut cu 35%, la 17,57 dolari per acţiune, cea mai mare scădere de la IPO-ul din 1997. GEO Group s-a prăbuşit cu 40%, la 19,51 de dolari per acţiunie, de asemenea cel mai mare declin din istorie înregistrat de companie.

Biroul Federal al Penitenciarelor va exclude folosirea închisorilor private, având scopul ca într-un final să înceteze de tot colaborarea, potrivit unui ordinal procurorului general Sally Yates. Închisorile private „nu oferă acelaşi nivel de servicii de corecţie, programe şi resurse şi nu ajută deloc la costuri, aşa că nevoie de a apela la aceste facilităţi scade”, a anunţat ea.

„Directiva este ca pe măsură ce fiecare contract ajunge la termen, biorul fie va refuza reînoirea contractului, fie va reduce substanţial nivelul contractului”, a spus Yates.

Biroul Federal al Închisorilor reprezintă 25% din bugetul Departamentului de Justiţie din SUA anual.

LĂSAȚI UN MESAJ