Dezastru financiar pentru restaurantele din Timișoara

183

Un sondaj de opinie realizat de o societate specializată în domeniu arată cifrele dezastrului pentru domeniul Horeca din Banat, dar mai ales din Timișoara, unde sunt cei mai numeroși clienți. Aproape jumătate dintre bănățeni nu mai ies la fel de des la restaurant. Motivul principal ar fi valorile tot mai piperate ale notelor de plată practicate de patronii de localuri, apreciază respondenții la amintitul sondaj.

Potrivit datelor publicate de bookingham. ro, 45% dintre bănățeni ies la restaurant mai rar acum, în contextul inflației, decât înainte. Prețurile practicate la aceste restaurante au crescut semnificativ, au răspuns 68% dintre respondenții bănățeni. Întrebați cum evaluează prețurile din restaurante, 67% dintre bănățeni observă o creștere de 25%, 17% percep o creștere de 20%, 8% văd o creștere de 15%, și 8% percep o creștere de 10%.

Ca să reducă suma de plată, bănățenii aleg preparatele mai ieftine din meniu (50%), nu mai comandă și de băut, ci doar de mâncat (9%), nu-și mai iau desert (9%), împart un fel de mâncare cu altcineva (9%), sau comandă mai puțină băutură (5%). De remarcat că doar 18% dintre clienții fideli ai restaurantelor spun că nu-i sperie prețurile practicate în ultima vreme de restaurantele din Banat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ