13 C
Timișoara
joi 25 aprilie 2024

Dezastru financiar pentru restaurantele din Timișoara

Un sondaj de opinie realizat de o societate specializată în domeniu arată cifrele dezastrului pentru domeniul Horeca din Banat, dar mai ales din Timișoara, unde sunt cei mai numeroși clienți. Aproape jumătate dintre bănățeni nu mai ies la fel de des la restaurant. Motivul principal ar fi valorile tot mai piperate ale notelor de plată practicate de patronii de localuri, apreciază respondenții la amintitul sondaj.

Potrivit datelor publicate de bookingham. ro, 45% dintre bănățeni ies la restaurant mai rar acum, în contextul inflației, decât înainte. Prețurile practicate la aceste restaurante au crescut semnificativ, au răspuns 68% dintre respondenții bănățeni. Întrebați cum evaluează prețurile din restaurante, 67% dintre bănățeni observă o creștere de 25%, 17% percep o creștere de 20%, 8% văd o creștere de 15%, și 8% percep o creștere de 10%.

Ca să reducă suma de plată, bănățenii aleg preparatele mai ieftine din meniu (50%), nu mai comandă și de băut, ci doar de mâncat (9%), nu-și mai iau desert (9%), împart un fel de mâncare cu altcineva (9%), sau comandă mai puțină băutură (5%). De remarcat că doar 18% dintre clienții fideli ai restaurantelor spun că nu-i sperie prețurile practicate în ultima vreme de restaurantele din Banat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Sorin Grindeanu recunoaște că 30 de ani clasa politică locală nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor timișorenilor | FOTO-VIDEO

Fostul premier, actualmente ministrul Transporturilor în Cabinetul Ciolacu, a făcut această precizare în cadrul întâlnirii membrilor guvernului cu presa timișoreană. Și el, și Alfred Simonis,...

Președintele CCIA Timiș a deschis FoodIntelForum București 2024

Miercuri, 24 aprilie, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica CHIRIȚĂ, a participat la deschiderea oficială a celei de-a...

Citește și :