Deva poate rămâne fără căldură. Stocul de cărbune la termocentrala Mintia ajunge pentru două zile

210

Termocentrala Mintia se confruntă cu o situaţie de criză în condiţiile în care stocul de cărbune din depozite mai ajunge pentru două zile de funcţionare, iar compania de căi ferate refuză să mai transporte noi cantităţi de huilă din Valea Jiului din cauza datoriilor pe care le are Complexul Energetic Hunedoara, a anunţat preşedintele Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva – Mintia, Mircea Crişovan.

„Mai avem stoc de cărbune pentru două zile. CFR Marfă nu mai transportă cărbune din Valea Jiului din cauza datoriilor CEH. Am spus din vară că nu avem suficient cărbune, dar administraţia ne-a transmis că nu este treaba sindicatelor. Dacă vine un ger şi îngheaţă instalaţiile, nu mai pornim până la primăvară”, a declarat Crişovan.

Liderul sindical a menţionat că acum termocentrala Mintia funcţionează cu un singur cazan. El a apreciat că în situaţia în care nu va mai fi cărbune, primii afectaţi vor fi locuitorii municipiului Deva care vor rămâne fără apă caldă şi căldură.

În municipiul Deva sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare aproximativ 4.500 de apartamente, dintr-un total de 21.000 de locuinţe.

LĂSAȚI UN MESAJ