Designerul timișorean Ovidiu Hrin a dat lovitura în SUA!

2728

Timișoreanul Ovidiu Hrin, unul dintre cei mai buni designeri pe are îi are România, a fost din nou recompensat pentru calitatea artei sale. Cu o medalie de aur și două medalii de argint au fost distinse cele trei afișe cu care a participat la prestigiosul concurs internațional de design de poster de la New York, SUA, Graphis Poster Annual 2020. Lucrările premiate – designul posterului social pentru The Tolerance Traveling Poster Show și cele două postere pentru Festivalul JazzTM 2018 – vor fi incluse în Anuarul Graphis Poster 2020 publicat și scos de editura omonimă din New York.

Aceste trei noi medalii completează colecția, deja semnificativă, a lui Ovidiu la 12 medalii Graphis (7 de aur și 5 de argint) obținute în ultimii 10 ani la această competiție.
Premiul Graphis, inițiat încă din 1952, este decernat de una dintre cele mai exigente publicații de design din lume Graphis (The International Journal of Visual Communication, New York) și este dedicat excelenței în comunicare vizuală (design, publicitate și fotografie). Juriul este format, în mod tradițional, din unele dintre cele mai influente nume ale designului mondial, cum ar fi: Milton Glaser, Saul Bass sau Steven Heller. Printre laureații mai vechi s-au numărat și Pablo Picasso, Victor Vasarely, Herb Lubalin, Josef Mueller-Brockman, Saul Bass, iar printre cei mai recenți, Stefan Sagmeister, Mirko Ilic, Peter Bankov.

Ovidiu Hrin este fondator al studioului Synopsis și curator al muzeului de artă tipografică TypopassageTM. Cu o experiență de peste 20 de ani în design grafic și comunicare vizuală, timișoreanul este o prezență constantă în cadrul bienalelor, expozițiilor și în paginile prestigioaselor publicații de design internaționale. Versatilitatea, coerența și forța vizuală a creațiilor sale au fost apreciate cu numeroase distincții și cu includerea unei serii de afișe în colecția permanentă a Museum fur Gestaltung din Zurich. Pe lângă activitatea de designer în cadrul studioului Synopsis, susține conferințe și ateliere de design grafic și caligrafie și curatoriază anual expozițiile Typopassage Timișoara și secțiunea de design grafic din cadrul Romanian Design Week.

 

LĂSAȚI UN MESAJ