Descoperă jungla de la marginea orașului! VIDEO

185

Județul Timiș nu duce lipsă de obiective turistice demne de vizitat. Sunt la noi dealuri, munți, câmpii. Orașe ce invită la turism cultural-urban. Până acum lipsea, pentru entuziaștii mișcării, doar ieșirea pe apă și pe lângă apă. Nu ducem lipsă de râuri curgătoare și încă destul de curate. Dar nu sunt folosite aproape deloc. Pe la noi curge Mureșul, Bega, Timișul și Bârzava, dacă e să vorbim doar de râurile mai mari. Ar fi normal ca această capacitate să fie folosită mai cu folos.

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș și grupul de sportivi reuniți în asociația Equilibrium încercă să umple acestă lacună. Tineri sau mai puțin, excursioniștii sunt chemați să descopere cursul lin al Begăi. Dar din perspectivă inversată. Acum nu vor merge pe mal să admire apa ci exact de la nivelul apei vor vedea tot ce e pe mal. Nu sunt puține de văzut: păsări acvatice, flori, sălcii, pești sau alte animale de pe cursul râului. Nu lipsesc nuferii și păpurișul ca pe canalele dunărene. Egrete, cormorani, de asemenea, se pot admira ca în filmele despre natură, dar la câțiva pași de barcă.
Cu acest prilej se face o drumeție activă. Se vâslește, se poate înota iar arsura soarelui este pe gratis. Cine știe să asculte poate afla povești și legende de la voluntarii asociației.

Provocarea este de nerefuzat. Pentru câteva ore, se poate coborî cu bărci gonflabile performante de la un punct de la 20, 30 sau 40 de kilometri mai din amonte de Timișoara. În câteva ore se coboară în ritm mai alert sau încet și cu mai multe popasuri până în oraș la barajul de la Turbină. Orice iubitor al apei va aprecia natura încă sălbatecă ce poate fi asemuită cu Delta Dunării la proporții mai mici, dar la fel de atrăgătoare.

Delia Barbu, directorul Asociația de Promovarea Turismului crede că este doar un pas mic, ce va deschide gustul călătoriilor în jungla de la doi pași de oraș. Dar potențialul de relaxare și sport al canalului Bega este imens. Oricine și la orice vîrstă poate încerca acest turism ce este și sport și relaxare.

LĂSAȚI UN MESAJ