Descinderi la producătorii „artizanali” de alcool din Timiș!

137

Românul este cunoscut pentru faptul că își produce singur băutură. Nu există gospodărie în Banat unde să nu găsești câteva sticle de pălincă făcută în casă. Ei bine, autoritățile le-au pus gând rău celor care încearcă să facă și profit de pe urma alcoolului produs acasă.

Marți dimineață, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Timiș, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și a Direcției Vamale Regionale Timiș, efectuează 13 percheziţii în Timiș și Satu Mare.

Perchezițiile se desfășoară în cadrul unui dosar penal, aflat în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiș, în care se cercetează infracțiunea de producere, deținere și comercializare a unor produse supuse marcării în afara antrepozitului fiscal.

Activităţile vizează verificarea unor persoane bănuite că, în perioada mai – septembrie 2018, în calitate de reprezentanți ai unor societăți comerciale, ar fi produs, deținut și comercializat băuturi alcoolice supuse marcării, în afara antrepozitului fiscal.

În urma perchezițiilor au fost ridicați aproximativ 5.000 de litri de băuturi alcoolice și indisponibilizate 3 instalații pentru fabricarea băuturilor alcoolice. Cinci suspecți vor fi audiați.

LĂSAȚI UN MESAJ