Descinderi cu mascați în Timiș și Hunedoara! Patru bărbați reținuți de polițiști

2574

Patru bărbaţi, suspectaţi de comiterea unor infracţiuni de furt din locuinţe, au fost reţinuţi de poliţişti, în urma unor acţiuni simultane, ce au avut loc ieri, în judeţele Hunedoara şi Timiş. Poliţiştii continuă cercetările, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestora.

În data de 17.09.2018, Poliţia Municipiului Brad a fost sesizată de către o persoană din comuna Vaţa de Jos cu privire la faptul că, în perioada 27.08 -17.09.2018 (în timp ce proprietarul era plecat din localitate), persoane neidentificate au pătruns locuința sa (prin fereastra băii, lăsată neasigurată), şi au sustras bijuterii din aur şi din argint, creând un prejudiciu total de circa 50.000 lei.

În urma investigaţiilor efectuate în cauză şi a percheziţiilor domiciliare efectuate în cursul zilei de ieri, poliţiştii au identificat şi au luat măsura reținerii faţă de doi bărbaţi din comuna Vaţa de Jos, în vârstă 38 şi 34 de ani.

Tot ieri, poliţiştii brădeni au mai efectuat două percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Deva şi într-o comună din judeţul Timiş, la locuinţele unor bărbaţi în vârstă de 25 şi 42 de ani, suspectaţi de comiterea unei infracţiuni de furt calificat, comisă pe raza municipiului Brad.

Fapta respectivă a fost reclamată în data de 20.10.2018, când poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, dintr-un dulap aflat în dormitorul locuinței unor persoane din municipiul Brad, au fost sustrase diferite sume de bani şi bunuri (3.500 de lire sterline, 3.000 de euro și 500 de lei, precum şi trei ceasuri). În acest caz, cei doi au acţionat pe timp de noapte, prin ruperea butucului uşii de acces, profitând de faptul că proprietarii nu se aflau în apartament, în acel moment.

Şi faţă de aceşti doi bărbaţi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar în urma activităţilor investigative au fost recuperate două ceasuri, în valoare de 4.600 de lire sterline.

În urma administrării materialului probatoriul, Judecătoria Brad a dispus emiterea a două mandate de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, pe numele a doi dintre cei bănuiţi de comitere celor două infracţiuni de furt calificat (tânărul de 25 de ani şi bărbatul în vârstă de 38 de ani).

De asemenea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brad a  dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile faţă de bărbatul în vârstă de 34 de ani, în timp ce bărbatul de 42 de ani a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Hunedoara, urmând a fi prezentat  magistraţilor în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Brad continuă cercetările faţă de cei patru, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acestora.

La acţiunea de ieri au luat parte şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale, din cadrul I.P.J. Hunedoara.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de furt din locuinţe, poliţiştii le recomandă tuturor proprietarilor de imobile să nu lase uşile de acces întredeschise şi să le asigure corespunzător. Un sistem de alarmare antiefracţie şi de supraveghere video, eventual conectat la dispeceratul unei societăţi de pază, se poate dovedi cât se poate de eficient în a descuraja posibilele tentative de furt. În situaţia în care vor depista persoane necunoscute în interiorul locuinţei, care invoca diferite motive privind prezenţa acestora în locul respectiv, le recomandăm cetăţenilor să încerce să reţină cât mai multe semnalmente ale acestora şi să alerteze imediat poliţiştii şi vecinii.

De asemenea, celor care pleacă în vacanţe, le recomandăm să solicite sprijinul unui vecin sau al unei persoane de încredere, care să le supravegheze locuinţa şi să le colecteze corespondenţa. Pe timpul vacanţei, în locuinţe nu trebuie lăsate bunuri de mare valoare sau sume importante de bani.

În situaţia în care deveniţi victime ale unor infracţiuni de furt din locuinţe, vă recomandăm să sesizaţi Poliţia şi să nu pătrundeți în câmpul infracțional întrucât riscaţi să distrugeţi probe care pot duce la identificarea autorilor.

sursa: replicahd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ