Derby baschetbalistic la început de an

50

Derbyul timișorean la baschet inaugurează anul sportiv 2018. Joi seara, cortina se ridică în sala Constantin Jude cu episodul doi al stagiunii dintre BC Timba și BC SCM Timișoara.

Baschetul deschide stagiunea 2018 în sportul timișorean cu primele jocuri oficiale. În 4 ianuarie avem deja primul meci al anului; și nu orice meci ci chiar așteptatul derby local dintre BC Timba și BC SCM. Un duel în care ambiția, orgoliul și setea de revanșă pot răsturna orice ierarhie.

”Urșii” sunt gazdele acestei partide în care pornesc clar cu șansa a doua. Galben-negrii au doar două succese în acest campionat și vin după o serie de patru eșecuri la rând. Vecina de la BCT este a doua în clasament și are în mod cert prima șansă la câștigarea acestei partidei. Violeții au tranșat la scor și primul episod al derbyului dintre cele două echipe, 101-76, rezultat care a declanșat o adevărată criză la Timba. Atunci antrenorul și doi dintre jucătorii de bază au părăsit clubul, plecări ce au afectat evoluția ”urșilor” din toamnă.

Așadar prima confruntare a anului 2018 are loc în sala Constantin Jude, în 4 ianuarie, ora 19.

Nici fetele nu au avut parte de o vacanță de iarnă pentru că în 6 ianuarie au programat primul joc oficial din an. Și la fel ca și băieții vorbim de un derby, nu local, ci regional. ICIM Arad este prima oponentă ain noul an pentru SCM-ul timișorean. Vecinele de clasament se duelează sâmbătă, ora 18,30, în Sala Sporturilor din Arad.

 

LĂSAȚI UN MESAJ