Deputatul Cosmin Şandru şi directorul Societăţii de Transport Public Timişoara, anchetaţi de DNA pentru dare de mită

58

În contextul în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea de cenzură iniţiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecţii i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiaţi în posturi de conducere a unor instituţii publice.

Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspecţii Cosmin Şandru, deputat PNL în Parlamentul României, şi Nicolae Bitea, directorul general al Societăţii de Transport Public Timişoara (STPT), în sarcina cărora s-a reţinut comiterea infracţiunii de dare de mită.

“În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: La data de 1 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea de cenzură iniţiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecţii Şandru Cosmin şi Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiaţi în posturi de conducere a unor instituţii publice. Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, din data de 5 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea menţionată mai sus”, au transmis într-un comunicat de presă cei de la DNA.

Suspecţilor Cosmin Şandru şi Nicolae Bitea li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

LĂSAȚI UN MESAJ