Deponeul de la Ghizela a crescut cu încă o celulă-video

270
Sursa foto Costi Duma

Groapa ecologică de la Ghizela şi-a mărit capacitatea. A fost finalizată cea de-a doua celulă de colectare a deșeurilor. În aceste condiții, prima celulă, deschisă în urmă cu 5 ani, va fi închisă.

„Lucrările fac parte din proiectul ”Sistem integrat de management al deșeurilor din județul Timiș”, al cărui obiectiv principal este dezvoltarea în timp de soluții ecologice pentru depozitarea deșeurilor în județul Timiș.

Până acum, în cadrul acestui proiect, au fost realizate Depozitul de deșeuri nepericuloase de la Ghizela, Stația de transfer Timișoara, centrele de colectare de la Făget, Jimbolia și Deta și au fost închise 6 depozite neconforme urbane – Parța, Buziaș, Lugoj, Făget, Jimbolia și Sânicolau Mare”, spun cei de la Consiliul Județean Timiș.

Realizarea acestei celule a costat 13,2 milioane de lei, iar banii au provenit din Fondul FIIDE (Fondul de Întreținere, Înlocuire și Dezvoltare) alimentat din redevența operatorului RETIM.

La stația de levigat încă se lucrează pentru instalarea unei stații de filtrare care ar urma să îi scape pe localnici de mirosul de deșeuri care ajunge permanent în localitățile din preajmă.

LĂSAȚI UN MESAJ