Departe de așteptările și obiectivele campionului

200

Sezon cenușiu pentru pilotul timișorean Bogdan Cuzma în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Ghinionul s-a ținut scai de campionul en-titre iar desele abandonuri i-au adus doar un loc 4 în clasamentul Open.

Timișoreanul Bogdan Cuzma reușea la finele sezonul 2016 primul său titlu de campion la VTM; iar anul acesta trebuia să aducă o reconfirmare din partea acestuia. Numai că norocul nu a ținut cu pilotul în vârstă de 27 de ani și stagiunea este una ce trebuie uitată cât mai repede. În final doar locul 4 în clasamentul general este departe de țintele stabilite la startul campionatului.

Desele abandonuri, 3 la număr în cele 7 etape, l-au ținut departe de apărarea titlului de campion. Chiar și în aceste condiții Cuzma era al doilea înaintea ultimei etape, cea de duminică de la Brașov, însă ghinionul nu avea să îl lase nici măcar în runda finală. S-a rupt cureaua de distribuție și timișoreanul a abandonat din nou, pentru a patra oară, și a pierdut puncte ajungând pe patru.

”A fost un sezon cu bune și cu rele. Unde totul a funcționat cum trebuie lucrurile au fost OK și am câștigat etape. Când am avut ghinion și s-a stricat câte ceva am abandonat. Am 4 abandonuri, adică cam jumătate de campionat nu am punctat și firesc că nu ne-am îndeplinit obiectivul de a rămâne campioni. Nici măcar locul 2 înaintea ultimei etape nu am reușit să îl păstrez pentru că s-a rupt cureaua de distribuție”, spune Cuzma.

În clasamentul final al categoriei Open îl regăsim pe timișorean pe poziția a patra cu 78 de puncte, în afara unui podium condus de Paul Andronic (118 puncte). Singura alinare a acestui sezon pentru Bogdan o reprezintă locul 3 la grupa H. Prea puțin pentru un sezon plin de speranțe.

”Sunt dezamăgit pentru acest sezon; am cea mai puternică mașina (n.r. – Mitsubishi Lancer Evo 9) dar ghinioanele au venit unul după altul. E cel mai negru an care l-am avut, atâtea abandonuri nu țin minte să mai fi avut vreodată în cariera mea. Am învățat sper că din aceste greșeli. Și când mă gândesc că am avut costuri duble față de cheltuielile de anul trecut… Țin să le mulțumesc sponsorilor și Consiliului Județean Timiș care au fost alături de mine și în 2017”, a încheiat pilotul de la CB Rally Vest Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.