Deliciul săptămânii – Juxtapoziție cu ciocolată și mango

127

Ai citit titlul și acum te gândești probabil dacă urmează să citești o sinteză științifică a vreunei lucrări despre cine știe ce țară exotică. Probabil are de a face cu prelucrarea boabelor de cacao până ajung la stadiul de ciocolată. Dar mango? Ce o fi având de a face acest fruct aici? Ei bine, nu e un text științific. Este doar un desert fresh care o să facă zilele calde de vară să treacă mai ușor.

Ingrediente

200 g ciocolată
100 g biscuiți amaretti
100 ml suc de cireșe
300 ml frișcă
2 gălbenușuri de ou
2 plicuri zahăr vanilinat
40 g zahăr
2 mango

Mod de preparare

Am început cu mousse-ul de ciocolată:

Topim 100 g ciocolată.Cele două gălbenușuri, 100 ml de frișcă, zahărul și zahărul vanilinat se dau la foc mediu într-o cratiță, amestecând continuu cu o lingură de lemn timp de 3-4 minute, până când crema începe să se îngroașe și să se lipească de lingură. Luăm de pe foc, adăugăm ciocolata topită și amestecăm energic. Trecem compoziția prin sită într-un bol, după care lăsăm să se răcească. 100 ml de frișcă se bat cu mixerul până când aceasta face vârfuri. După ce crema de gălbenușuri s-a răcit, adăugăm o treime din frișca bătută și amestecăm cu spatula. Adăugăm și restul de frișcă și amestecăm până când compoziția se omogenizează.

Continuăm cu piureul de mango:

Fructele de mango se decojesc, se taie pulpa fructului și dăm totul prin blender până când fructul devine un piure. Strecurăm piureul de mango prin sită pentru a nu avea bucăți mai mari de fruct.

Ne apropiem de final cu ganache-ul de ciocolată:

100 ml de frișcă și 100 g de ciocolată se dau la cuptorul cu microunde în reprize de 15 secunde, amestecând la fiecare pauză până când ciocolata se topește. Când compoziția devine omogenă, lăsăm să se răcească complet

Ultimul, dar nu cel din urmă pas — asamblarea:
Oarecum asemănător cu tiramisu, înmuiem biscuiții amaretti în sucul de cireșe și punem un strat pe fundul paharului. Peste biscuiți punem mousse de ciocolată. Repetăm același pas cu biscuiții amaretti și deasupra punem piureul de mango. Punem un nou strat de biscuiți peste care punem ganache-ul de ciocolată.

Suplimentar:

Puteți să vă opriți aici, dar eu am ales să mărunțesc câțiva biscuiți amaretti și să îi presar peste ganache-ul de ciocolată, alături de un biscuite întreg, mai apoi glazurând fin cu puținul ganache de ciocolată rămas.

Dragoș Pop

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.