Deghizat în medic chirurg, un escroc italian operează în România. În Italia lucra ca valet

7444

De un an de zile, un fals medic de chirurgie plastică lucrează la cinci clinici din București și operează zeci de oameni. Libertatea dezvăluie povestea incredibilă a felului în care superficialitatea, incompetența și posibile aranjamente și-au dat mâna, lăsându-i pe pacienți în fața bisturiului acestui escroc. Ministerul Sănătății, DSP și clinicile private continuă să păstreze tăcerea în fața unei înșelătorii epice.

Reacția ministrului Sorina Pintea în scandalul falsului chirurg ce profesează în România

Un medic de elită într-o clinică de elită

Cu 20 de milioane de euro cifră de afaceri în 2018, Monza este  dintre cele mai mari spitale private din țară. Și, cu siguranță, dintre cele mai scumpe. La cardiologie, specialitatea de bază a instituției, „media plătită de pacienți pentru o intervenție este de 7.000 de euro”, potrivit managerului Luca Militello, citat de economica.net.

Spitalul Monza din BucureștiDin martie 2018, Matthew Mode începe să opereze în București, în nu mai puțin de patru clinici: Euromedical, Prestige, MH Medical Group și Monza. Cartea sa de vizită este impresionantă. A studiat in SUA și a lucrat în Marea Britanie, Spania, Italia și, acum, în România.

CV-ul bărbatului de 38 de ani te copleșește, pur și simplu. Matthew Mode a studiat la UPMC Presbyterian Shadyside Hospital și la The Johns Hopkins University School of Medicine, facultate care de 125 de ani fixează standardul în învățământul academic medical al lumii.

Numai că Matthew Mode nu știe nici cum să se spele corect pe mâini înainte de operație!

Eminentul chirurg britanic Matthew Mode se numește, de fapt, Matteo Politi, un italian din Veneția, cu doar 8 clase absolvite, a cărui ultimă meserie documentată este aceea de valet de parcare, omul care ia cheile și aduce mașina, înainte de a intra în istoria medicinei. În 2011, Matteo Politi a primit o sentință de un an și jumătate în Italia, cu suspendare, după mai mulți ani în care a mințit că e medic profitând că avea același nume de familie cu al unui cardiolog cu o reputație bună din Modena: Luigi Vincenzo Politi.

Citește întreaga anchetă pe libertatea.ro

Reacția ministrului Sorina Pintea în scandalul falsului chirurg ce profesează în România

LĂSAȚI UN MESAJ