Defecțiuni la podul peste Mureș de pe lotul 3 din Lugoj – Deva

137

Expertiza tehnică realizată pe lotul 3 al tronsonului de autostradă Lugoj – Deva scoate la iveală nereguli grave. La podul peste râul Mureș au fost descoperite defecțiuni tehnice care trebuie remediate urgent. Constructorul ales are la dispoziție 20 de zile pentru a le repara.

„În raportul preliminar al Expertizei tehnice a lucrărilor de drum de la lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, întocmit de către IPTANA, s-a constatat o funcționare defectuoasă a aparatelor de reazem de la Podul peste râul Mureș acestea fiind ieșite în afara marginii plăcii metalice, către râu. Astfel, CNAIR SA a semnat contractul “Repoziționare/înlocuire aparate de reazem la Pod pe Autostrada Lugoj – Deva, Lot 3, km 69+105, peste râul Mureș” cu Societatea TKT TEHNOLOGII SI TENSIONARI IN CONSTRUCTII SRL, valoarea contractului fiind de 280.000,00 lei fără TVA.

De asemenea, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor și s-a predat amplasamentul constructorului, lucrările fiind in plina desfasurare. Termenul contractual de finalizare a lucrărilor este de 20 de zile în condiții meteo favorabile”, a anunțat CNAIR.

În prezent, CNAIR analizează raportul final al Expertizei tehnice a lucrărilor de drum și așteaptă raportul final al experizei tehnice a lucrărilor de artă. În funcție de concluziile și recomandările raportelor finale ale expertizelor, CNAIR va lua o decizie privind finalizarea lucrărilor rămase de executat, în regie proprie sau prin contractarea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ