Decizia procurorilor în cazul tatălui care și-a bătut copilul de 9 ani cu sălbăticie. Cum s-a justificat bărbatul

2559

Pentru că şi-a lovit copilul în vârstă de nouă ani de i-au rămas urme pe tot corpul, un bărbat din Arad a fost reţinut de poliţişti şi plasat în arest. Autorităţile au fost anunţate chiar de mama băiatului, care, şocată de rănile pe care le-a descoperit pe corpul fiului său, a sunat la 112. După 24 de ore petrecute în arest, agresorul s-a putut întoarce acasă. El l-a convins pe procuror că îşi regretă fapta şi a fost plasat sub control judiciar.

Bărbat în toată firea, arădeanul şi-a bătut băieţelul fără să se gândească la faptul că suferinţele fizice şi psihice ale copilului s-ar putea să-i rămână micuţului toată viaţa. Motivul pentru care l-a lovit cu sălbăticie peste faţă şi peste corp este unul incredibil: copilul ar fi uitat să închidă poartă de la stradă.

Dus la secţie în cătuşe, bărbatul a declarat că îi pare rău. „O prostie omenească şi o greşeală pe care nu trebuia să o fac”, a declarat el, pentru cancan.ro

Mama copilului a povestit tot filmul agresiunii.

„Când am ajuns acasă am văzut copilul cu cicatrice pe obraz, nu am făcut zarvă, fiindcă se juca afară, cu alţi copii, am intrat şi am căutat să vorbesc cu el (cu soţuln n.r.); L-am întrebat: aşa se bate un copil, peste faţă, cu nuiaua? Apoi mi-a zis că mă ia şi pe mine la bătaie, dacă vreau să înţeleg mai multe”, relatează femeia.

Agresorul copilului a fost reţinut după ce mama băiatului, şocată de cele întâmplate, a decis să anunţe poliţia.

„Am chemat copilul în casă, l-am întrebat ce s-a întâmplat şi când m-am uitat am rămas… avea urme, era foarte rău şi am decis că aşa ceva nu se tolerează, nu se acceptă aşa ceva de către nicio mama care iubeşte copiii şi urăşte violenţa”, spune mama băiatului.

Incidentul s-a petrecut când femeia era la muncă. De altfel, ea a aflat despre faptul că bărbatul său l-a lovit pe copilul cel mic peste faţă şi spate de la o vecină care, la rândul ei, a aflat de la băiatul ei. Prieten cu victima, acesta le-a atras atenţia părinţilor săi, care păreau foarte ocupaţi cu treburile gospodăreşti, că vecinul lor a fost bătut, scriind un bileţel.

“Tati, vezi că tatăl lui David l-a bătut rău şi îi curge sânge pe faţă”, a scris copilul.

Lorena Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad a declarat că a fost întocmit dosar penal pentru violenţă în familie.

„Poliţiştii au fost sesizaţi că un bărbat de 48 de ani ar fi aplicat propriului copil mai multe lovituri la nivelul feţei şi trupului, provocându-i multiple leziuni”, a precizat Lorena Radu.

În cele din urmă, individul a fost oarecum iertat, el nemaifiind propus pentru arestare. Procurorul de caz a dispus astfel ca el să rămână sub control judiciar pentru 30 de zile. Soţia sa spune că nu se teme, totuşi, de represalii.

„Mă gândesc că el regretă ce a făcut, a avut puţine ieşiri de felul acesta, cu copilul ăsta e pentru prima dată. Tind să cred că a învăţat o lecţie şi eu am învăţat că trebuie să fac ceva în sensul ăsta, să fac să le fie bine copiilor…”, a spus femeia.

Bărbatul s-a întors la domiciliu marți, 3 octombrie, iar poliţiştii îl vor monitoriza pentru următoarele 30 de zile.

sursă: cancan.ro

LĂSAȚI UN MESAJ