Decizia luată de CJAS Timiș în cazul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara

2612

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara și-a întrerupt activitatea medicală, în această dimineață, fiind asigurate doar urgențele, așa cum a anunțat conducerea unității medicale ieri. Însă activitatea a fost reluată după câteva ore, asta pentru că reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș au găsit soluții pentru a acorda fondurile necesare, după o discuție cu cei de la conducerea spitalului.

Valoarea contractului cu CJAS Timiș nu a fost mărită, instituția spune în continuare că nu poate fi modificată. Însă, au fost de acord să mutăm din luna iunie cazurile contractate pentru lunile aprilie și mai. Adică, cazurile pentru aceste două luni vor fi decontate la valoarea reală. Astfel, în luna iunie iar vom rămâne descoperiți, vom ajunge în aceeași situație în care suntem acum”, a explicat Voichița Lăzureanu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

Pe de altă parte, CJAS Timiș explică, prin intermediul unui comunicat de presă, care sunt concluziile dezbaterii.

„Ca urmare a întâlnirii dintre conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș cu reprezentanții Spitalului Victor Babeș Timișoara, la sediul CJAS Timiș, s-a hotărât semnarea de comun acord a actului adițional de prelungire a contractului până la 30 iunie 2016. De asemenea, s-a hotărât suplimentarea valorii de contract pentru lunile aprilie și mai, prin diminuarea valorii de contract aferente lunii iunie. Acest lucru înseamnă că toți pacienții care se adresează Spitalului Victor Babeș beneficiază de servicii medicale iî continuare. Pentru luna iunie, conducerea Spitalului Victor Babeș a solicitat majorarea valorii de contract și totodată constituirea unei Comisii de Mediere la CNAS”, transmite CJAS Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ