Decesul care zguduie lumea medicală! A murit ”Îngerul copiilor”

829

În această dimineață, prof. dr. Marin Burlea a încetat din viață la Institutul Regional de Oncologie Iași. Personalitate marcantă a medicinei românești, prof.univ.dr. Marin Burlea impresiona prin CV-ul cu grijă completat în ani de carieră, dar, mai ales, prin bunătatea și generozitatea de care a dat dovadă dintotdeauna, inclusiv atunci când, în urmă cu ceva timp, dezinteresat și doar pentru că umanitatea i-o cerea, a acceptat să facă naveta Iași – Tulcea pentru a se îngriji de copiii bolnavi care au rămas fără medic pediatru în oraș.

Își amintea, acum ceva timp, că nu a stat prea mult pe gânduri atunci când i s-a cerut să-i ajute pe copilașii din Tulcea, dar nu și-a imaginat nicio clipă că va fi atât de dificil să găsească un medic pediatru care să acorde permanența de care pacienții au nevoie:

„Din nefericire, medicii nu sunt motivați să rămână în România. Aproape 25.000 de medici sunt plecați peste granițe. Poate nu ne dăm seama, dar e un fapt îngrijorător!”. declara, la acel moment, prof. univ. dr. Marin Burlea, scrie bzi.ro.

Întrebat fiind despre lipsurile sistemului medical din România, Marin Burlea spunea că există o dominantă materială inexplicabilă. Corupția e dincolo de imaginație, iar față de profesori și viață, în genere, se manifesta o atitudine superficială.

„În secolul vitezei și era informației avem impresia că medicina se poate învăța de pe internet. Nu mai există devotament, generozitatea de a veni sâmbăta și duminica în spital pentru a-ți vizita pacienții, să faci anumite lucruri neremunerate. Medicul este un individ care are datoria de a transmite în societate nu doar profesionalism, ci trebuie să transmită principii sănătoase de viață, familie, îngrijire și alimentație.”

sursa – stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ