Decebal, Burebista şi Traian au ajuns pe Canalul Bega. FOTO-VIDEO

5749

Trei vaporaşe, din cele șapte care vor ajunge la Timişoara, au fost lansate la apă. Primul care a atins luciul Canalului Bega a fost Decebal. A trecut cu bine toate testele, aşa că, cel puţin teoretic, acesta ar putea chiar să transporte pasageri.

În zona Iosefin a fost forfotă mare. În frunte cu edilul şef, Nicolae Robu, mai mulţi directori din Primăria Timişoara au asistat la lansarea la apă a primului vaporaş. Primarul a golit şi o şampanie în port, ca să poarte noroc.

„Sunt convins că de zeci de ani timişorenii aşteaptă un asemenea moment. Iată că el a apărut. Suntem aproape de finalizarea încă unui proiect cu finanţare europeană. Doar că aceste vaporașe au fost cumpărate din bugetul oraşului. Oferim timişorenilor cel de-al cincilea subsistem de transport în comun. Este singurul oraş din România care are cinci tipuri de sisteme de transport în comun: autobuze, troleibuze, tramvaie, biciclete şi acum vaporaşe”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Al patrulea vaporaş a sosit noaptea trecută în oraşul de pe Bega, iar ultimele trei trebuie să ajungă în Timişora până în 30 iunie. În total ele au costat 7 milioane de lei, au 50 de locuri fiecare, sut dotate cu internet şi aer condiţionat. Acestea vor străbate canalul Bega, de la Podul Modoş până la Uzina de Apă şi va opri în 9 staţii, de-o parte şi de alta a râului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ