Decăderea învățământului timișorean stă mărturie: ministrul educației confirmă viciile profunde ale educației românești, în ansamblu!

269

Că învățământul preuniversitar Timișorean nu mai este ce a fost odată și am rămas doar cu laudele și amintirile vremurilor trecute am mai scris. Confirmarea că lucrurile stau exact cum spuneam, dar la nivel general, vine de la vârful Ministerului Educației. ”Şcoala românească ucide dorinţa de cunoaştere a copiilor”, decflara, la Digi24, Ministrul Educaţiei. În plus, Mircea Dumitru compară sistemul educaţional autohton cu cel militar.

În România au fost făcute cercetări – peste 70% dintre elevi se simt singuri la şcoală, nefericiţi şi în stres continuu. Copilul stă 35 de ore la şcoală, nu 20, ca în Finlanda. Imaginaţi-vă că staţi 7 ore pe zi într-un loc şi sunteţi singur, neajutat şi nefericit. Şi sunteţi adult. Dacă nu înţelegem că şcoala trebuie făcută pentru elev şi acesta să se simte bine când învaţă, el va fi obligat ca să ia o diplomă. Şcoala nu va însemna nimic. Un episod traumatic” spune Mircea Dumitru.

Cum se face că şcoala, nu numai la noi, sistemul care arată mai degrabă ca o comandă militară, noi asta ucidem în copil, dorinţa lui de a cunoaşte”, a spus Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, la Digi24, la emisiunea „Jurnalul de Seară”.

Sursa: digi24

LĂSAȚI UN MESAJ