11.2 C
Timișoara
sâmbătă 2 martie 2024

„Decada Culturii Germane în Banatul Montan”, organizată de Forumul Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin-VIDEO

„Decada Culturii Germane în Banatul Montan”, organizată pentru a XXIV-a oară de Forumul Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin, a debutat vineri 7 octombrie cu sărbătoarea Colegiului Naţional Diaconovici-Tietz din Reşiţa.

După slujba religioasă de la Biserica romano-catolică „Maria Zăpezii“, din Reșița, oficiată de Arhidiaconul Banatului Montan pr. Jozsef Csaba Pal şi dr. Wilhelm Krautwaschl – episcop romano-catolic al Diecezei de Graz-Sekau, Austria, a avut loc parada portului popular german.

Etnicii germani din Banatul Montan şi oaspeţii veniţi din Bacău, Bistriţa, Bucureşti, Câmpulung Moldovenesc, Deta, Oraviţa, Orşova, Piatra Neamț, Steierdorf, Anina, Tirol şi Timișoara, dar şi din Carintia, Tirol şi Stiria – Austria, Bavaria – Germania, Cernăuţi – Ucraina, Nemetker – Ungaria și Râtişor şi Satu Nou, din Serbia, au defilat de la Biserica romano-catolică „Maria Zăpezii“ până la Monumentul Deportaţilor Germani în URSS.

La paradă au participat aproximativ 300 de persoane îmbrăcate în frumoase costume populare. Pe parcursul paradei, fanfara din Caransebeş şi formaţia „Spielgemeinschaft Schwanberg“ din St. Peter din Stiria au asigurat fundalul sonor.

La Monumentul Deportaţilor Germani în URSS au fost depuse coroane de flori. Manifestările au continuat cu un program de muzică şi dansuri tradiţionale germane, care s-a desfăşurat la o locație din Reșița.

sursa: www.argument-cs.ro

Autor:
PETRE DALEA

Alte subiecte :

Citește și :